EFT - TFT | San Bao

San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

SAN BAO INSTITUUT VOOR BALANS EN NATUURLIJK LEVEN

EFT - TFT

EFT en TFT 

Leer EFT en/of TFT om thuis toe te passen om rust in je lichaam te brengen

 

EFT: Emotional Freedom Techniques

EFT betekent: ‘Emotional Freedom Techniques’ en is in de jaren ’90 ontwikkeld door Gary Craig, een van de studenten van Dr. Callahan. Na uitgebreid onderzoek heeft hij 13 van de energiepunten uit TFT gecombineerd tot een eenvoudige methode die door iedereen is toe te passen en geen uitgebreide therapie of ingewikkelde diagnose vereist. Het gaat hier niet om emotieloos te worden, maar om het ‘vrij worden in emoties’. EFT wordt door de Amerikanen een ‘revolutie in de behandeling van pijnlijke emoties’ genoemd. Voor ons nuchtere mensen klinkt dat wat ambitieus, maar het werkt uitstekend. EFT is vooral effectief als ondersteuning bij de behandeling van trauma’s en angsten, maar kan ook werken bij depressie, verslavingen en lichamelijke symptomen zoals pijn en ademhalingsproblemen. EFT kan tijdens een sessie worden aangeleerd om daarna ook thuis verder te toepassen. Hierdoor kan er op elk moment gekozen worden om deze effectieve techniek te gebruiken om de rust weer in het lichaam te laten terugkeren. 

 

TFT: Thought Field Therapy

TFT betekent ‘Thought Field Therapie’ en is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Dr. Roger Callaham, wiens ruime ervaring teruggaat naar de jaren zestig van de 20e eeuw. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om mensen te helpen met ongegronde angsten en fobieën.
De naam ‘Thought Field Therapie’ duidt op de relatie tussen onze gedachten en het energieveld van ons lichaam. TFT maakt gebruik van kloptechnieken op een aantal plaatsen op het lichaam die overeenkomen met de acupunctuurpunten aan de begin- en eindpunten van de meridianen. TFT verschaft een code tot het zelfgenezende vermogen van lichaam en geest. Het energiesysteem van het lichaam wordt daardoor in balans gebracht. Veel negatieve emoties kunnen met deze methode binnen enkele minuten worden opgelost. Ook TFT kan worden aangeleerd en thuis worden toegepast ter ondersteuning van het gezondheidsproces. 

 

Praktische informatie
Een EFT / TFT behandeling of het aanleren voor thuisgebruik kan worden gecombineerd met EMDR of andere aanvullende behandeling na gelang de klacht. 
Voor het aanleren van EFT / TFT wordt er een aparte sessie geadviseerd.